Članovi Art Distrikta postali Cyber Dragons

Sa tek završene četvrte Cyber Akademije koja je održana u Katowicama u Poljskoj u novom Muzeju Slezije, vratili su se članovi Art Distrikta, koji prezadovoljni novim poznantsvima, kvalitetnim programom i slobodnim aktivnostima imaju šta da iskoriste za dalji rad naše organizacije.

13681070_10206960096980806_8084061681964233874_n

Cyber Akademija iz Vroclava, kao čedo evropske organizacije ECOC (European Capital of Culture) gde je upravo grad Vroclav 2016 prestonica evropske kulture (Novi Sad će to postati 2021. godine ), pokušava da na nov način poveže mlade kreativne ljude koji se bave nekim vidom komunikacija u kulturi. Naravno da je i Art Distrikt imao previše razloga da bude na takvom mestu punom novih ideja, inicijativa, novih perspektiva tumačenja umetnosti. Tu takođe treba dodati i nove mogućnosti istraživanja i pronalaženja publike, dizajna u službi programa, kreiranja novih sadržaja u kulturi na interaktivan način, ali isto tako i brige o korisnicima internet platforme i korisničkog iskustva.

Zenit Cyber Akademije desio se upravo u Muzeju Slezije gde je posebno za nas upriličeno predavanje i simulacija projekta Hearts and Minds: The Interrogations Project eminetnog profesora Skota Retberga sa Univerziteta u Bergenu, koji je kroz virtualnu stvarnost i kreiranjem anti-igrice dočarao ispovesti američkih vojnika koji su se vraćali sa ratišta iz Iraka i Afganistana gde su bili uključeni u nasilne postupke prema zatočenicima za koje nisu bili psihički pripremljeni.

IMG_20160712_162012

IMG_20160712_201843

Članovi Art Distrikta iskoristili su ovaj put da posete i Krakov i upoznaju se sa radom organizacije Kreativne indistrije iz Košica (Slovačka), kao i da odgovore na poziv Teatra Bagatela i upoznaju se sa radom Małopolski Ogród Sztuki i kreiranja SOHO distrkta u Krakovu (nekadašnji Jevrejski geto – današnji Kazimierz distrikt).

Naravno, ovde Art Distrikt ne staje. Već sada pripremamo se za put u Varšavu, gde ćemo dalje razvijati naše projekte i predstavljati dobre prakse našeg rada.

P.S. Tako malo spavanja, a puni energije… svi učesnici su sa pravom postali Cyber Dragons 🙂

Do widzenia!!!

Za ove divne profi fotke zadužen fot. Andrzej Skowron

 

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.