JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U SEMINARU „INKLUZIJA PO MERI SLEPIH – DIZAJN ZA SLEPE“

Datum: Petak, 16. septembar 2016.

Satnica: 10-20.00h

Mesto: Kongresna sala, Hotel Dunav, Požarevac

 

Neformalna grupa Art Hub iz Požarevca u saradnji sa udruženjem građana Art Distrikt iz Požarevca, Međuopštinskim Savezom slepih i slabovidih lica u Požarevcu i Narodnim muzejom u Požarevcu organizuje jednodnevni seminar pod nazivom „Inkluzija po meri slepih – Dizajn za slepe“, 16. septembra 2016. godine u Hotelu Dunav u Požarevcu.

 

Poziv je upućen svim mladim profesionalcima u kulturi, samostalnim umetnicima, stvaraocima iz najšireg polja kulturnog delovanja, kustosima i galerijskim vodičima, glumcima i izvođačima, turističkim radnicima koji deluju na teritoriji Republike Srbije.

 

Teme kojima će se seminar baviti podrazumevaju nove vidove interpretacije sadržaja u kulturi, kako u samom stvaralačkom procesu kod umetnika tako i u sklopu programskih aktivnosti institucija kulture, a  koje podstiču veću uključenost marginalizovanih grupa, posebno slepih i slabovidih lica.

 

Cilj seminara jeste upućivanje mladih profesionalaca u kulturi na nove načine interpretacije umetničkog sadržaja za slepa i slabovida lica.

 Detalji konkursa na linku: POZIV ZA SEMINAR

Seminar se sprovodi u okviru omladinskog volonterskog projekta „DIZAJN ZA SLEPE“ koje sprovodi „ART HUB“ uz podršku Resurs centra „Omladina JAZAS-a Požarevac” u okviru projekta „MLADI SU ZAKON – Braničevski i Podunavski okrug“, finansira Ministarstvo omladine i sporta.

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.