NOĆ MUZEJA 2019.

Rekli bismo da je već postala tradicija da Art Distrikt tokom muzejskih manifestacija kao što su Muzeji za 10 (Svrati na kafu) i Noć muzeja učestvuje širom Srbije sa svojim autorskim programima.

Ovogodišnja Noć muzeja biće održana 18. maja širom zemlje, a posetioci će u periodu od 16.00 do 24.00 sata moći da uživaju u brojnim sadržajima koji se na originalne, zanimljive i interaktivne načine bave slobodama i osvajanjem istih

Ove godine mi ćemo za vas biti u Kraljevu, Lazarevcu i Žagubici.

Naime, u Lazarevcu zajedno sa domaćinima Moderne Galerije Centra za kulturu organizujemo izložbu “Dizajn iz doba Juge – lična sećanja” uz celovečernji program ex YU hitova – muzički džu boks vremeplov. Samo otvaranje izložbe zakazano je za 18. maj u 20h.

Poslušaj i vidi delić onoga što te u Lazarevcu očekuje:

U Zavičajnom muzeju Homolja u Žagubici gostujemo sa novom izložbom Instagram fotografija pod nazivom #Kulturazamlade, koja prikazuje kulturu iz objektiva mladih na socijalnim mrežama. Ako niste u prilici da sledećih mesec dana posetite Žagubicu, svakako nas posetite na Instagramu ili pratite kolekciju fotografija #kulturazamlade koja je svakim danom sve bogatija i inspirativnija. A kolekciju možeš da obogatiš i ti!

U sklopu Međunarodnog dana muzeja i Evropske noći muzeja (18. maj) i Nacionalne nedelju muzeja, osmislili smo za sve ljubitelje socijalnih mreža desetodnevnu kampanju promovisanja kulture za mlade. Od 13-23. maja svakoga dana, bićete u prilici da dobijete po jedan mali slatki savet da nam život bude lakši uz kulturu, a koji je za sve nas pripremila istoričarka umetnosti Jelena Marković.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.