POZIV NA KREATIVNE RADIONICE

Javni poziv za učešće u kreativnim radionicama

Za decu predškolskog i školskog uzrasta

 

Datum: 13-14. septembar 2016.

Satnica: 10-16.00h

Mesto: Mala galerija Narodnog muzeja u Požarevcu, Voje Dulića 12.

 

Neformalna grupa Art Hub iz Požarevca u saradnji sa udruženjem građana Art Distrikt iz Požarevca, Međuopštinskim Savezom slepih i slabovidih lica u Požarevcu i Narodnim muzejom u Požarevcu organizuje kreativne radionice za decu i mlade umetnike „Dizajn za slepe“, 13-14. septembra 2016. godine u Maloj galeriji Narodnog Muzeja u Požarevcu.

Poziv je upućen vaspitačima, učiteljima, nastavnicima ali i roditeljima da uzmu učešće kako u grupnom radu tako i individualnom.

Sama radionica podrazumeva izradu predmeta od gline i gipsa koji će biti izloženi na taktilnoj izložbi u oktobru povodom Svetskog dana slepih — Dan Belog štapa  u Požarevcu.

Cilj radionice jeste razvijanje kreativnosti kod mladih i najmlađih kao i upoznavanje sa svakodnevnicom slepih i slabovidih lica.

Pozivamo nastavnike, vaspitače, učitelje i roditelje da nam se jave i zakažu svoju posetu na:

artdistrict.rs@gmail.com

ili na 0642977623

www.artdistrict.rs

 

Radionice vode: Julija Bašić i Jelena Arsenijević

 

Radionice se sprovode u okviru omladinskog volonterskog projekta „DIZAJN ZA SLEPE“ koje sprovodi „ART HUB“ uz podršku Resurs centra „Omladina JAZAS-a Požarevac” u okviru projekta „MLADI SU ZAKON – Braničevski i Podunavski okrug“, finansira Ministarstvo omladine i sporta.

radionice

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.