TAKTILNA IZLOŽBA POVODOM DANA SLEPIH – DODIRNI I DOŽIVI UMETNOST

+100%-

AUDIO POZIV OVDE:

Povodom Svetskog dana slepih i slabovidih – Dana Belog štapa, u Galeriji savremene umetnosti u Požarevcu, 21. oktobra u 19h biće svečano otvorena TAKTILNA IZLOŽBA (izložba na kojoj su svi eksponati dostupni na dodir).

Izložba je namenjena pre svega slepim i slabovidim licima ali isto tako i svim drugim posetiocima koji nemaju problem sa vidom. Na postavci će biti prikazane kako replike originalnih muzejskih eksponata tako i najnoviji radovi umetnika koji su za potrebe slepih lica kreirali nove sadržaje. Cilj Taktilne izložbe koja je deo projekta “DIZAJN ZA SLEPE” jeste da se sve što je izloženo oseti “na dodir” i ukaže na nepostojanje adekvatnog sadržaja za slepa i slabovida lica u institucijama kulture kod nas.

Izložba se sprovodi u okviru omladinskog volonterskog projekta „DIZAJN ZA SLEPE“ koji realizuje „ART HUB“ uz podršku Resurs centra „Omladina JAZAS-a Požarevac” u okviru projekta „MLADI SU ZAKON – Braničevski i Podunavski okrug“, koje finansira Ministarstvo omladine i sporta, u partnerstvu sa udruženjem građana Art Distrikt, Međuopštinskim savezom slepih i slabovidih u Požarevcu i Narodnim muzejom u Požarevcu i donatora. 

Ako želite da nas podržite možete to učiniti na socijalnim mrežama, postavljanjem DIZAJN ZA SLEPE logoa na vaše profile i cover slike ili šerovanjem našeg sadržaja. Takođe možete koristiti zvanične haštagove projekta #dizajn_za_slepe #artdistrict #arthub i #Iniciraj_Komuniciraj  kada delite sadržaj.

LOGO DIZAJN ZA SLEPE:

LOGO DIZAJN ZA SLEPE - Copy

 

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.