Završen II Street Art Festival u Požarevcu

Foto by: NM Photography (www.nminfinity.com)

Drugi Steet Art Festival trajao je 4 dana, od 3. do 6. avgusta, a tema Festivala bila je Optička iluzija. Učestovalo je 16 umetnika iz Srbije, i po jedan iz Bosne i Hercegovine i Argentine.

Urađeno je ukupno 12 murala (Dušan Tomašević, Marijana Popović, Francesca Perlini, Marija Ilić, Slavica Ilić, Maja Živković, Tanja Gligorijević, Marija Jevtić Orozović, Stefan Branković Stenli, Danilo Vuković, Kak8ću, Predrag Radošević i Marko Zadro ) a na Festivalu su organizovani body art (oslikavanje tela) Stefane Marić, video projekcija „Iluzija, fragmenti, grad“ Vedrana Lukića i izložba na otvorenom u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom „Gustav Klimt – preteča moderne“ sa radionicom za decu „Klimtove tajne“ uz podršku Urban Stream-a.

Murali su rađeni na četiri lokacije u gradu, na zidu školskog dvorišta Politehničke škole Požarevac, zatim na zidovima gradskog Bazena (kod parkinga), Sportskog Centra Požarevac (donja zona), kao i na zidu jednog privatnog objekta u ulici Lole Ribara 54 u Požarevcu.

Sva četiri dana krasila je pozitivna atmosfera učesnika, kao i posetilaca festivala te jedva čekamo sledeću godinu i nove umetničke intervencije.

II Street Art Festival podržan je od strane grada Požarevca projektima u kulturi za 2018. godinu, kao i  uz podršku partnera Omladine JAZAS Požarevac, kroz uspešnu saradnju sa Austrijskim kulturnim forumom, Galerijom savremene umetnosti Požarevac, udruženjem građana Urban Stream, Politehničkom školom Požarevac, Sportskim centrom Požarevac i  podrškom lokalne zajednice i ljubitelja umetnosti.

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.